• solutii calitate software consultanta servicii

Consultanta

Orice solutie tehnica oferita clientilor nostri vine ca urmare a unei intense activitati de cercetare, studiu, invatare, productie si testare pentru a putea atinge performanta si calitatea dorite.

Orice produs software oferit este insotit de servicii profesionale de consultanta pentru a asigura performanta in implementare.

Analiza profunda si detaliata a situatiei clientului permite configurarea cu succes a solutiei oferite.

Instruirea si monitorizarea in operare a personalului reprezinta conditia succesului implementarii unui sistem informatic.

Asistenta si consultanta oferite nu inceteaza odata cu punerea in functiune a sistemelor, ci continua pe toata durata de viata a acestora, maximizand valoarea investitiei clientilor si garantand performanta aplicatiilor software.

Niciun produs nu isi atinge intregul potential in exploatare daca nu este insotit de intelegerea problemelor organizatiei si de grija fata de utilizator.

Synteq Solutions pune pret pe toate aceste valori si face tot posibilul ca serviciile de consultanta asigurate clientilor sai sa fie complementare solutiilor software si sa reprezinte un intreg - solutie la problemele acestora.

Articole

  • Analiza pre-implementare, factor determinant in eficacitatea sistemului

    Este bine cunoscuta expresia GIGO, "Garbage In - Garbage Out", in domeniul sistemelor informatice, ceea ce se poate interpreta ca performanta unui asemenea sistem depinde de calitatea informatiilor introduse. Cu atat mai mult este esentiala calitatea si minutiozitatea muncii de analiza ce precede implementarea, activitate pe care o vom detalia in cele ce urmeaza.

    Analiza si intelegerea problemelor de care se loveste clientul in activitatea zilnica reprezinta primul pas in consultanta pre-implementare.

    Dimensionarea si simularea sistemului, asa cum va functiona el in urma implementarii, trebuie realizata pentru a putea anticipa si preveni eventualele sincope de functionalitate.

    Colectarea, verificarea si pregatirea pentru procesare a tuturor informatiilor necesare sistemului reprezinta o munca de detaliu ce consolideaza fundatia bunei functionari.

    Validarea concluziilor desprinse din activitatea de analiza impreuna cu reprezentantii clientului trebuie facuta pentru a obtine motivarea si angajarea manageriala a clientului si, in acelasi timp, pentru a evita eventualele derapaje de eficacitate.

    Ca o concluzie, sistemul si procesele de munca ale clientului trebuie analizate si intelese pentru a garanta succesul implementarii unui sistem informatic.

  • Instruirea personalului, fara de care orice alt efort este inutil

    Nu este niciun secret ca performanta personalului este esentiala in succesul oricarei organizatii, fie ea companie privata sau entitate publica. Acest fapt nu poate fi omis atunci cand vine vorba de performanta unui sistem informatic.

    In ceea ce priveste acordarea competentelor personalului cu cerintele unui sistem software, intotdeauna se pune accent pe instruire. Este foarte corect si de aici pleaca succesul implementarii. Dar dincolo de instruirea initiala in utilizarea sistemului, vine instruirea personalului atunci cand se fac imbunatatiri majore in sistem, cand se adauga module noi, cand apar modificari legislative. In plus, intra in discutie si instruirea de reamintire, pentru ca nimeni nu foloseste in permanenta sistemul in totalitate. Asadar, instruirea personalului este un proces continuu si de calitatea acesteia depinde performanta unui sistem informatic.

    Orice discutie privind instruirea personalului trebuie sa includa si o dezbatere privind rezistenta la schimbare. Nu trebuie neglijata si nu trebuie privita altfel decat fireasca si inevitabila rezistanta operatorilor la schimbarea procedurilor de lucru. Oricata grija ar avea producatorul software pentru a face o solutie cat mai adaptabila, procesele de munca vor suferii schimbari, macar prin prima cresterii eficientei induse de folosirea unei solutii informatice. Aceasta rezistenta la schimbare trebuie anticipata si trebuie gestionata pentru a nu deveni o frana in implementarea software.

    Asadar, grija fata de operator - prin instruire, lamurire, consiliere, monitorizare si incurajare - trebuie sa fie in centrul atentiei atunci cand se implementeaza un sistem software.

  • Monitorizarea post-implementare, decisiva pentru realizarea schimbarii

    Implementarea unui sistem informatic, in special a celor care implica mai multe compartimente, produce o schimbare sistemica majora in organizatia respectiva. Prin acordarea atentiei cuvenita detaliilor si procedurilor de implementare, coroborate cu performanta si calitatea solutiei, se poate asigura succesul implementarii. Ramane problema gestiunii schimbarii!

    Orice schimbare sistemica vine insotita de o schimbare culturala, aceasta fiind mult mai delicat de gestionat si evoluand pe durate de timp mai indelungate. Prin urmare, punerea in functiune a sistemului informatic nu inseamna si succesul imediat si garantat. Furnizorul trebuie sa continue sa asigure servicii de consultanta si consiliere astfel incat sa consolideze succesul acesteia.

    Succesul implementarii si performanta sistemului depind de gradul de acceptanta a acestuia atat de catre operatori cat si de catre conducerea organizatiei client. Acest grad de acceptanta se poate imbunatatii prin transparenta functionala si prin implicare decizionala a personalului in configurarea sistemului.

    Monitorizarea post-implementare se constituie atat in servicii tehnice de monitorizare a sistemului cat si in servicii de consiliere, instruire si motivare asigurate personalului clientului. Schimbarea culturala trebuie realizata si consolidata!